Hasznos tanácsok

Néhány szemtorna gyakorlat

Lazító, "relaxációs" gyakorlatok
Belső szemizmok kifáradásának megelőzési módja a munkamegszakítás, az izmok ellazítása. Közeli fixálás közben távolba kell tekinteni, elrévedni.

Pislogás, "tenyerezés"
Tudatos pislogás, a szem és környékének enyhe masszírozásával. Hatására cserélődik a könnyfilm, javul a szem vérellátása, a szem körüli izmok ellazulnak.

Tekintés
A gyakorlat lényege a mozdulatlan egyenes fejtartás mellett csak a szemmel a fő tekintési irányokba (jobbra, fölfele, balra majd lefele) nézés, a szélső helyzetekben pedig a szem pihentetése. Külön szemmel.

Akkomodálási gyakorlatok
Az alkalmazkodáshoz szükséges izomrendszer gyakorlata. A gyakorlat lényege egy fixált kép, szöveg távolítása-közelítése.

Néhány praktikus tanács

A szemüveglencse tisztítása

  • Első lépésként öblítse le a szemüvegét langyos folyóvíz alatt, hogy megtisztítsa a porszemektől, amelyek karcolásokat okozhatnak! Sose tisztítsa szárazon, mert a dörzsölés a keménylakk rétegben is kárt tehet, ami a továbbiakban így már nem fog védelmet nyújtani a mechanikai sérülésekkel szemben.
  • A szemüveglencse tisztításához használjon mindig az optikai szaküzletekben kapható speciális tisztító folyadékot és kendőt.
  • Ne próbálja lehelettel benedvesíteni a lencsét, mert zsíros pára kerülhet arra.
  • Papírzsebkendő vagy papírtörlő használata abszolút tilos! Ezek sokszor durva farostokat tartalmaznak, melyek a lencséket tartósan károsíthatják.
  • Kevesen tudják, de a szarvasbőr csak az üvegből készült lencsék esetében hatékony, műanyag lencséknél egyáltalán nem használható.

Tisztítószerek

Az agresszív anyagok a lencsékben maradandó károsodást okoznak. Kerülje szemüvege acetonnal, ammóniával, éterrel, ragasztóval, parfümmel, hajlakkal, háztartási tisztítószerekkel és rovarirtó szerekkel való érintkezését!

Szemüvegünk használati javaslata:

  • Szemüveget mindig két kézzel tegye fel és vegye le, így növelheti  élettartamát.
  • A lencséket soha ne szárazon, hanem nedvesen tisztítsa (pl.:langyos szappanos víz) és a törlésre puha, nedvszívó anyagot (pl.: mikroszálas törlőkendőt) használj, ne papír alapú anyagot (pl.: papír zsebkendő)
  • Amikor nem használja a szemüveget, célszerű tokban tartani, hogy megvédje a véletlen balesetektől (pl.: ráülés)
  • Szemüvegét ne rakja az autó műszerfalára, magas hőhatás érheti, sérülhet a lencsén lévő védőréteg,(pl.antireflex réteg)
  • Főzéskor ne hajoljon a gőz fölé, gőzfürdőben, szaunában szintén sérülhet a réteg a szemüveglencsén
Kérjük, iratkozzon fel Törzsvásárlói hírlevelünkre, ha elsőként szeretne értesülni legfrissebb akcióinkról, aktuális kedvezményeinkől!